Borderline/ Jag och Lola

| Postat i: Emi - get to know me, Emis thoughts
0
Den 29 juni 2017 kom dagen jag egentligen aldrig tänkt skulle komma.
Dagen då jag blev diagnostiserad med Borderline Personlighetsstörning.
Varför har jag valt att skriva om det på bloggen? Jo, för att skriva av mig känslor och förklara för mina närmsta som läser, hur Borderline ser ut i MITT fall, blandat med mina personlighetsdrag. ''Grunderna'' i Borderline är likadana för de som har det, men sen finns det annat som är en bonus, eller tvärtom.
 
Under hela mitt liv (men främst sen jag var 12 år gammal) har jag känt att jag är annorlunda. Att jag inte passar in, att ingen skulle sakna mig om jag försvann. I alla umgängen och alla relationer jag haft, har jag känt så. Ifrågasatt vem fan jag är, vad jag tycker om, vad jag står för, värderar. Försökt bete mig annorlunda så att folk tycker om mig, för att jag är som dom. Och jag har utvecklat ett mönster som klart och tydligt syns och förstör det mesta som kommer i min väg, i mitt liv. Jag har alltid fått höra att jag är lat, att jag överdriver, att jag är en dramaqueen, att jag inte kommer komma nånstans i mitt liv så negativ som jag är. Jag har fått höra det så mycket att jag tillslut trodde på det själv och börjde se mig själv som en värdelös människa, i ALLT jag gjorde och ALLT jag sa. Aldrig haft ett självförtroende och aldrig trott att människor som tycker om mig gör det för den jag är. Dom kanske bara vill vara snälla. 
 
Jag har aldrig tänkt så långt, att jag, skulle kunna ha en diagnos. Tänkte bara; äsch, jag är en ond, självisk och psykopatisk människa. För det är i princip det jag fått höra dag in och dag ut. Men sen gick åren och jag märkte; något var fel. Jag förstörde alla mina relationer, förstörde helt enkelt allt som gick bra för mig. Hur? Varför?
 
Jo, när man har Borderline, finns nästan inget stopp, ingen självkontroll. Känslor styr ens liv, känslor man inte kan kontrollera hur mycket man än försöker; och därifrån är självskadebeteende ganska vanligt. Man har nästan inga identitetskänslor och tvivlar på vem man egentligen är. Man reagerar snabbt, man håller kvar vid saker mycket längre. Man har helt enkelt mer känslor än andra och därför känner man saker djupare. Man är livrädd för att bli övergiven, och därför kan man själv välja att lämna nån eller något för att slippa att bli lämnad. Man har starka impulser. Impulser som man tror är rätt, det man vill. Tex vill man starkt undvika vissa situationer, platser eller personer. Borderline styr ens hjärna och man har brutala tomhetskänslor. ''Varför finns jag? Tycker folk om mig? Eller tycker dom att jag är jobbig för att jag mår som jag gör?''
 
Jag har väldigt länge isolerat mig själv. Anledningarna är väl att; jag tror att folk (på bussen, tunnelbanan, i affären, vänner, familj etc) ser det som händer inombords, inom mig. Att dom dömer mig, ser ner på mig, ser ner på allt jag gör och anser att jag är en wannabe, inte tillräcklig, konstig, jobbig, i vägen. Känns som att folk blir arga på en, när man mår dåligt, inte orkar gå ut eller umgås där det är mycket människor.  Det är en hemsk känsla att behöva ha. Man jämför sig ständigt med andra och försöker alltid att passa in, allt för att bli accepterad och omtyckt. En enkel sak, som tex min dans; kan köra ner mig i botten pga alla tankar och känslor man inte kan sortera eller själv ens förstå. En enkel sak som att publicera ett foto eller en video, kan starta tankar som; Dom tycker säkert jag är fin, men inte tillräckligt. Dansen är säkert bra, men inte tillräckligt. Inget jag gör känns tillräckligt för att bli älskad och accepterad som andra, inte tillräckligt duktig eller ambitiös. Inte tillräcklig för att kunna ha som sin kompis, för att ha en i sitt liv. Förut var jag mer social när jag var med folk, jag la upp massa foton, gjorde allt jag kände att jag ville göra. Nuförtiden granskar jag allt. Är det här okej? Eller är det för mycket? Ska jag radera eller hålla kvar? Vad tänker dom?
 
Vänner har kommit och gått, och ibland undrar jag; har dom lämnat mig, för att jag var den jag var? Eller växte vi ifrån varann? Har så mycket frågor som jag aldrig kommer kunna få svar på, vissa dagar känns det bra, det behövs inte, det är historia. Vissa dagar är svar allt man vill ha. För att kunna pussla ihop sitt liv, se vart det gick snett, varför jag står här utan dom vännerna jag trodde var förevigt, för att kunna gå vidare.
 
Sen jag fick diagnosen har mitt liv vänt. Nu vet jag varför folk inte förstår mig och det jag känner. Jag vet nu varför jag har svårigheter med saker som normala människor anser jättelätta. Jag vet varför jag knyter mig fast så hårt i relationer, vet varför alla bekräftelsebehov från alla finns där, och acceptansen. Vissa saker har jag börjat acceptera o leva med; att jag är tillbakadragen, inte har många vänner, inte är nån som man vill lita på, hålla kvar eller älska. Min barndom har mycket med dethär att göra.
 
Det sjuka är att jag alltid velat bli sedd som en glad och positiv tjej. En hjälpsam och pålitlig tjej/vän. Och jag har försökt, har gått i terapi, har läst självhjälpsböcker, kollat peppande dokumentärer, föreläsningar, tränat tankarna in i olika tankemönster och en period även låtsats att jag mår bra, låtsades så mycket att jag tillslut trodde på det själv. Men lika fort som jag går in i det, lika fort tappar jag det. 
 
Jag är inte borderline, borderline är inte jag. Men den finns där, och för att underlätta just under de svåra dagarna och kunna skoja om saker/mig själv, har jag ett ''alter ego'', inte borderline-emilia, denna gång döper jag mitt borderline-jag, till Lola. Ja okej lite skumt, men sån är jag. Och när Lola kommer fram, det är då jag kliver åt sidan och hamnar i nå sorts ''koma'' och låter henne ta över, förstöra. För hon har mer makt och en starkare vilja. 
 
Jag kommer att påbörja en behandling i höst. Något jag fruktar, för hur ska jag egentligen någonsin kunna acceptera, att jag är ''sjuk''? Okej det blev en rörig text, tappar tråden hela tiden, men det är lite så det blir, eftersom man är fast i sina 1238746 miljoner tankar.
 
Tillsist, med dethär inlägget; vill jag säga Förlåt till alla människor jag nånsin sårat eller fått att känna sig oälskade, ouppskattade. Jag vill säga Tack till dom som står kvar. Och jag vill säga Lycka till, till mig själv, mig själv och Lola. 
 
 

spa-mami-day

| Postat i: Emis days, Emis friends&family
0
Hej! Okej, så; ända sen jag kom hem från Spanien har mamma vart så ledsen över att vädret i Sverige inte vart bada-svettas-så-jag-dör-varmt. Och jag har en längtan tillbaka till solen jag med, alltid. Mår bättre i värme trots svett haha. Man bara gör det, det botar dessutom många sjukdomar. Men iallafall. Så jag o mamma har kollat på lite resor men inte hittat nåt wow:igt. Istället åkte vi för någon dag sen till Selma City Spa på Clarion Hotel, Norra Bantorget. Huur mysig dag som helst!
 
Vi kom dit vid 11:00, bytte om osv, gick upp till takpoolen som var uppvärmd till 36 grader (Yaaas) och plaskade lite. Efter det satt vi en stund i bastun för att sedan luncha på andra sidan, alltså en rooftop-bar/restaurang. Och sen plaska ännu mer hehe. SÅ fin dag. Väldigt avslappnande, faktiskt; att ba gå runt där i badrockarna och tofflorna, äta frukt från sånahär fruktfat, i deras lounge. Allt bara, det var skitnice! Dock borde de ha nå mer sorts bastu eller bubbelpool hehehe :)
 
 
 
 
Så sööt min älskade mamma. Dethär va så wowigt för henne för hon brukar inte göra sånt.  Speciellt hon, som är höjdrädd!
 
 
 
 
 
Ägg-omelett med vitlöktsstekta champinjoner (majgad så gott), chili's och jalapenos till (?), sallad och frön unders samt annan svamp. Helt okej faktiskt.
 
När vi väl kom hem var vi så relaxade att vi blev goofiga och började
sjunga o dansa till polsk musik. Hon är rolig min mamma, när hon dansar speciellt.
<3
 

höstterminen startar TODAY

| Postat i: Emis world of dance
0
Helluuu! Idag är det onsdag och idag kör dansterminen igång i bredäng och för Dymondz. Nytt för i år är att jag kommer att utöka dansen med en öppen klass i veckan så alla som vill dansa lite fritt då, göra nån enkel koreografi eller gå igenom steg mer korrekt, är välkomna! Dock mellan 12-16 år hehe.
 
Sen vet jag att många undrat (privat, inte på bloggen) vad som ''hänt'' med Revolution och jag vill nog skriva några rader om det.
 
Det är så jääävla tufft att prata om dethär men ska försöka lite kortfattat. Revolution finns kvar och jag kommer alltid att vara REV. Vi jobbar bara inte ihop längre, på samma sätt. Vi har inga egna träningar eller bokar upp oss för gig's. Under åren har Rev blivit mindre o mindre och nu är vi bara 3 personer kvar. Jag, Angiie och Stina. Dom två har sin grupp dom undervisar, och jag har min. Så, i brist på medlemmar och i livets fart där alla har sin egna grejer så blev det såhär. Men vi ses såklart så mycket det går och dansar/umgås. Life changes. Och det gör det verkligen, livet ändras lite varje dag. Så ta vara på det ni älskar, håller kärt, brinner för. Hade jag vetat att jag kommer sluta träna med dom så snabbt, som vi gjort, skulle jag ta vara på träningarna mer. Skrattet, svetten, diskussionerna, allt. Men jag har iallafall lite dansplaner. Jag har länge velat åka till Polen, stanna 1-2 mån och dansa på K-Licious Company med Kasia Jukowska. Jag SKA göra det, inom ett år tänker jag. :)
 
Men nu ska jag fokusera på tjejerna i bredäng, jag trodde faktiskt inte att ens elever skulle motivera och inspirera en såhär pass mycket. Men så är det och det är en väldigt, väldigt fin känsla.
 
 
Good times i vår sal i Hornstull
 
 
 

more shopping

| Postat i: Emis shoe-love, Emis shopping
0
 
Från BelleShoes
 
 
2 st chokers från Ale-Hop i Spanien
 

 
Jumpsuit från Bershka i Spanien
 
Okej jag har shoppat typ hela året, lite i taget sådär, haha.. Men det kommer väl visas upp lite i taget. Vill inte bomba första sidan me massa kläder riktigt :)
 
 
 

lite nytt

| Postat i: Emis shopping
0
Asså wow. Jag har ju inte uppdaterat shopping kategorin på SÅ länge ?!
Helt glömt bort hur det var när man skulle hålla bloggen rolig att läsa också haha. Ska försöka lägga in mer här, Har ju nya saker som jag kan fota. Gillar att gå tillbaka o kolla va ja haft en gång i tiden. :)
 
 
Dessa turkosa godisar (haha) hittade jag på Stadium outlet för 320 kr. Kap.
 
 
Sen köpte jag sånahär kallade fake skor. Från Deichmann. Också ca 300 kr. Helt ok.
Tshirten kan vara från New yorker, ej säker. :)

new job, been chilling with homies, dance soon

| Postat i: Emis days, Emis friends&family
0
Hellu bloggjävel. Haha blir så irriterad när jag ser hur lång tid det är mellan inläggen jämfört med förut då jag skrev olika typer av inlägg och bloggade ca 5 inlägg per dag. Jaja, life changes. Hehe.
 
Så, nu är det ju såhär att jag nämligen har slutat på mitt älskade jobb, hunddagiset alltså, inte dansen denna gång! Mådde ej bra där tillslut o tjänade skit så jag kände att det är dags att testa nytt och ge mig själv lite tid.. Så grejen var ganska komisk. Hade väl tur.. Påväg hem från hunddagiset när jag hämtat mina saker, ringde jag ett samtal till en förskola och frågade om timmis är möjligt. Dagen efter hade jag intervju och sen fick jag det! Woop. Ska bli spännande och framförallt kul att vara med barn, deras fantasi och kreativitet är oändlig. =)
 
För övrigt så har jag bara vilat upp mig från min sjukskrivning som jag hade för utbrändhet. Mådde så dåligt att jag vaknade med hjärtklappningar i ca 5-6 månader, hade oro och ångest känslor när jag skulle sova, blev glömsk och förvirrad istället för att vara organiserad och noggrann som jag annars är. Tappade livslusten, glädjen, lyckorusen, allt. Bara grät och vilade/sov vid varje tillfälle jag fick, tröståt, fick panik, osv osv.
 
Är ju på bättringsvägen men har en lång väg kvar for sure. Men iallafall, nu under min fria tid har jag typ shoppat med mamma, träffat Hana och lunchat, hängt med min syster och Ossian två gånger. Ena dagen träffade vi vår bebiskusin Noemi o hennes mamma, alltså min docka, det går inte att inte stirra på henne som att hon är en köttbit, hahah så FIN! Vi promenerade och käkade samt fikade och matade fåglar hehe, jättemysig dag!
 
Andra dagen så hade vi picknick med mamma i Liljeholmen vid en liten strand där, vet inte om det heter nåt speciellt. Så det var en fin dag det med. Soligt, köpte med oss plockmat från Ica samt som en fruktsallad på burk, doppade tårna (haha 24 grader är för kallt för att jag ska bada) och ba chillade. <3
 
 
 
Noeemiii <3333
 
 
 
 
 
 
Mami o Ossian, de två vågarna haha
 
 
/Hälsningar från mina bilringar under brösten hahahah. What aging makes to you.
 
 
Undra vad hon tänkte här, frågade om hon ville låna mina brillor o hon ba stirrade på mig. Ok ????